ASM RECRUTEAZĂ! Hai în echipa noastră

Cluj ASM/ septembrie 29, 2017/ Uncategorized/ 0 comments

 

Ne-a privit pe toți în ochi și ne-a trântit-o direct în față: ,,Și eu eram exact ca voi.”

La vremea respectivă, știu că m-am enervat foarte tare, așa, stând într-o poziție relaxată pe scaun, aproape scurgându-mă pe jos de somn, cu brațele încrucișate și cu capul înclinat într-o parte. Țin minte că am ridicat colțul gurii într-un zâmbet ce aducea a semi-dispreț, și mi-am ridicat bărbia ca să-l pot privi mai bine pe Andor, care la vremea respectivă era pentru mine un necunoscut care încearca să mă convingă să mă alătur asociației de voluntari din care făcea (și face și acum) parte.

,,Nu mă cunoști tu pe mine. Cum poți măcar să presupui că ai fost exact ca mine?!” gândeam eu în capul meu.

Că tot nu mă cunoașteți nici voi pe mine, permiteți-mi să mă prezint. Eu sunt Siri (teanu). Așa mă strigă lumea, pentru că fața mea nu se potrivește numelui Andreea. Sunt o fire foarte prietenoasă, zâmbesc foarte mult și îmi place să trasmit energie pozitivă în jurul meu, DAR nu îmi plac oamenii care vorbesc aiurea despre alți oameni, care ignoră faptul că mintea unui om este un mecanism greu de înțeles, ce să mai spun de spirit/suflet. Nu poți pur și simplu să te pui pe aceeași poziție cu cineva, fără să îl cunoști măcar.

Până să vorbească Andor, l-am ascultat cu toții pe Mircea, președintele de la vremea respectivă. El ne-a povestit despre ce face asociația și cu ce se ocupă, dar vă spun sincer, nu prea am înțeles mare lucru atunci. Am înțeles că organizează ceva evenimente și se distrează fain între timp, că ajungi să cunoști foarte multă lume și îți faci prieteni noi. Interesant, dar pentru un boboc de anul I care deabia a scăpat de stresul de la Bac (acele câteva luni de nefăcut nimic trec foarte repede), mai interesant sună să stea liniștit o perioadă, să nu se implice în prea multe chestii care necesită timp și efort și gândit, să exploreze orașul și să se acomodeze cu facultatea, cu colegii, cu viața de student, ce știu eu…

,, Vă spun sincer, cel mai mare defect al meu este lenea”, continua Andor. Mi-am mijit ochii, pentru că fraza aceea s-a sincronizat cu gândul din capul meu, de mai sus. Mi-am schimbat poziția în scaun și mi-am îndreptat spatele.

,,Inițial, am venit în asociație doar pentru că Mircea este aici, și îmi este prieten. Mă tot bătea la cap să vin și eu. Nu știam cu ce se mănâncă voluntariatul și nici nu aveam chef să fac ceva, în mod special. Dar apoi am văzut ce se întâmplă cu adevărat aici. Am văzut că se fac chestii faine. A început să îmi placă, și chiar am început să devin implicat. Dintr-un leneș care ar prefera să doarmă în loc să facă ceva productiv…ei bine, tot leneș am rămas, DAR. Am învățat cum să dau lenea la o parte atunci când trebuie. Cum să mă încarc cu energie atunci când colegii mei au nevoie de ajutor. E vorba de disciplină. Responsabilitate. Maturitate. E vorba de sentimentul pe care îl ai atunci când realizezi că ai făcut ceva, că ai stârnit o emoție, că ai reușit să te ridici din pat, să depui efort pentru ceva, iar acum ceva-ul acela provoacă aplauze. E vorba de cât de mândru de tine te simți după, știind că inițial voiai să dormi sau să te joci ceva, sau să ieși cu prietenii la o cafea.”

27 septembire 2017, ora 13:26.

Am dat timpul înapoi în prezent, cu mine stând în fața laptopului și tastând de zor, pentru că Alin, actualul președinte ASM și colegul meu de grupă în anul 2, m-a rugat frumos să scriu un articol pentru blog, care să fie despre recrutări.

Puteam să nu apelez la amintirile mele de acum un an de zile, de pe vremea când m-am așezat pentru prima oară într-o bancă de facultate, puteam să scriu doar următorul paragraf desprins din gândurile mele, să i-l trimit lui Alin și să-i zic că atât ajunge:

,,Ești student/ă în primul an. Marketing, da? Ok. Vrei să ajungi independent/ă financiar într-o bună zi, da? Ok. Vrei să devii bun/ă în ceea ce faci și să fii respectat/ă pentru munca ta, da? Măi, poate că nu, asta depinde și de aspirațiile fiecăruia. Unii vor doar să termine o facultaltate, alții vor să profeseze în domeniu, dar se mulțumesc să fie cât de cât pricepuți în ceea ce fac, să își primească salariul și aia e . Dar, dar apoi urmează ultima categorie. Categoria celor în ochii cărora dacă te uiți, se vede dorința de a deveni ,,cineva” într-o bună zi. Dacă te concentrezi și mai tare, vezi și flăcări în irișii lor. Pentru că nu se vor sătura cu puțin, oooo nununu, ei vor să învețe din ce în ce mai mult, să devină din ce în ce mai buni, să urce vârful muntelui și să privească lumea întreagă de acolo, apoi să țipe că au reușit, și ecoul lor să se împrăștie printre crengile brazilor.

Categoria celor care vor să se distingă într-o mulțime de oameni.

Și  spune-mi tu mie, studentule de anul I, cum crezi tu că vei ajunge să faci parte din această categorie?

Vei citi și vei învăța mult, da, trebuie trebuie, așa este. Trebuie să ai o minte șlefuită, să le ai cu matematica, economia și statistica. Marketingul nu se rezumă doar la creativitate, ești conștient de asta, nu? Îți trebuie logică, privire de ansamblu și trebuie să știi când îți poți permite să riști și când nu.

Dar asta este doar teoria.

Ce zici de personalitatea puternică? Îți trebuie calm și putere de decizie în situații critice, știi asta, nu?Ce zici de spiritul de echipă? Doar nu credeai că poți lucra singur, așa, dintr-o dată. Ești conștient de faptul că vei fi nevoit să lucrezi cu oameni, cu care trebuie să funcționezi, fie că îți plac, fie că nu? Ce zici de cunoștiințe legate de cum să organizezi ceva? Îți trebuie nume. Numere de telefon. Email-uri. Contacte. Știi să iei legătura cu specialiști, să negociezi cu ei și să închei un contract  de colaborare? Să închiriezi o sală, să planifici un workshop, sau să știi cum să nu intrii în panică atunci când lumea nu te poate ajuta, iar tu ești în criză de timp? Ce zici de public speaking, când ești nevoit să vorbești în fața oamenilor fără să îți tremure degetele pe lângă corp? Leadership? Cum poți coordona pe cineva astfel încât să te și asculte? Responsabilitate?

Dar de experiență ce mai spui?

Evident, așa ceva nu poți învăța din cărți. Așa ceva înveți din muncă, și cu toții știm că toți angajatorii cer un număr minim de ani de experiență ca să poți lua job-ul. De unde?De aici. Din voluntariat.

27 septembire 2017, ora 14:05.

(între timp mi-am făcut o cafea)

Sunt Siri (teanu). Da, știu că știi deja asta, dar facem recapitulare.

Sunt Siri. Managerul departamentului de Resurse Umane al ASM-ului. Am ales să vă povestesc despre primul meu contact cu voluntarii din ASM, Andor și Mircea, care la vremea respectivă, au venit să ne povestească despre asociație și să recruteze oamenii, pentru că:

Mircea m-a convins cu descrierea lui asupra evenimentelor pe care le organizează ASM-ul, iar Andor m-a convins cu sublinierea faptului că dacă faci voluntariat, te schimbi.

Dacă nu ar fi fost ei doi, alături de alți oameni cu care am muncit cot la cot, nu aș fi fost în funcție astăzi, și nu v-aș fi scris aceste rânduri.

Dar au fost, iar un an schimbă un om în atât de multe feluri, mai ales dacă acel om este hotărât să facă lucruri frumoase, lucruri de care să fie mândru că a reușit să le facă.

Anul acesta, eu sunt responsabilă de recrutări, pentru că asta asta face departamentul de Resurse Umane.Anul acesta, poate că eu, împreună cu colegii și prietenii mei, vom fi cei datorită cărora atunci când vei privi în trecut, îți vei da seama cât de mult ai evoluat.

Anul viitor, tu…

Tu ce vei face?

Un articol realizat de Siriteanu Andreea 🙂

Daca si tu vrei sa faci parte din echipa noastra te asteptam la standul nostru de la parterul facultatii incepand cu 3 octombrie sau te poti inscrie pe acest formular->https://goo.gl/forms/n241Ct6ixKjByWux2, si un voluntar din organizatia noastra va lua legatura cu tine. HAI SI TU IN ASM! 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*